Lauantain vetoideat 16.12.2017

Viime viikon vinkit menivät kaksijakoisesti, Leicester hoiti oman osuutensa tyylikkäästi, mutta Juventus jäi lukuisista paikoista huolimatta maalittomaan tasapeliin Interiä vastaan. Ei muuta kuin eteenpäin. Tänään tarjoilemme pari nostoa lauantain Valioliigakierrokselta.

Leicester – Crystal Palace: 1 (Betsafe: 1,91)

Päätimme ratsastaa jo toista viikkoa kovavireisen Leicesterin selässä. Kettujen neljäs perättäinen voitto tuli keskiviikkona, kun Southampton kaatui vieraskentällä iloisin 4–1-lukemin. Myös kymmenen viimeisen liigaottelun saldo on varsin mukava: kuusi voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio, sekin Manchester Citylle. Iso tekijä Kettujen vahvan vireen taustalla on Riyad Mahrezin äityminen mestaruuskaudelta ominaiseen vireeseen.

Crystal Palace on onnistunut pelaamaan viimeiset kuusi otteluaan tappiotta, mutta karu totuus on se, että kyseessä on koko Valioliigan huonoin vierasjoukkue. Roy Hodgsonin poppoolla on tämän kauden vieraspeleistä plakkarissa kaksi tasuria, kuusi tappiota ja nolla tehtyä maalia. Jos ei tee maaleja, ei voi voittaa – niin simppeliä se on.

Manchester City – Tottenham: 1 (Betsafe: 1,56)

Manchester Cityn voittoputki on venynyt ennätykselliseen 15 otteluun, eikä loppua ole näkyvissä. Manchesterin derbyssä dominoivasti esiintynyt Pep Guardiolanporukka haki keskiviikkona 4–0-voiton Swanseasta, ja nyt vastaan asettuu hieman ailahtelevasti pelannut Tottenham.

Molemmilla joukkueilla on pidempiaikaisia loukkaantumisia puolustuspäässä: Cityllä John Stones ja Benjamin Mendy, Spursilla Toby Alderweireld. Manchesterin derbyssä osumaa ottanut Vincent Kompany ei mitä luultavimmin ole vielä lauantaina pelikunnossa, mutta se ei nykyvireistä Cityä kaada. Tottenham puolestaan joutuu pärjäämään ilman pelikieltoa kärsivää Davinson Sanchezia. Jos loukkaantumiset viittaavat maali-ilotteluun, on City silti vahvoilla, maaleja joukkue on nimittäin tehnyt noin 3 ottelua kohden.

Tottenham on pärjännyt viime vuosina hyvin Cityä vastaan, mutta tämän kauden City on aivan eri luokan mörkö. Jokainen voittoputki katkeaa joskus, mutta tällä hetkellä ei vain kannata lyödä Cityä vastaan, oli vastassa kuka tahansa. Ja kun tälle joukkueelle tarjotaan kerrointa 1.56, on se pakko ottaa lapulle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s