30.3.2018 Salibandyn pääsiäis huuma

Eräviikingit – Indians: Tasapeli (5.30)

Fuusioseura EräViikingit oli ottelusarjaan lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki, pelasihan joukkue viime kaudella itsensä aina Superfinaaliin asti. Indiansin nuori ryhmä on kuitenkin tehnyt sarjasta tiukemman kuin ehkä uskottiin, ja EräViikingit joutui venymään parhaimpaansa välttääkseen putoamisen jo toissapäivänä Espoon Otahallissa.

Indiansin kausi on ollut nuorten pelaajien juhlaa. Joukkue on kehittynyt kauden aikana rutkasti ja monet joukkueen nuorukaisista ovat nousseet jo maajoukkueeseen asti. Yksi tämän kauden maajoukkuedebytanteista oli vuonna 1998 syntynyt Heikki Iiskola, joka oli runkosarjassa Indiansin paras maalintekijä.

EräViikinkien ryhmitys on ikärakenteeltaan huomattavasti Indiansia vanhempi. Joukkueen kantaviin voimii lukeutuu kokeneita maajoukkuepelaajia, kuten Jani KukkolaLauri Kapanen ja Mika Moilanen. ErVin menestys ratkaisevassa ottelussa on hyvin pitkälti juuri heidän harteillaan. Pudotuspeleissä hyvillä tehoilla on pelannut myös Tuomas Iiskola, joka on sarjassa kohdannut Indiansin paidassa pelaavan nuoremman veljensä, aiemmin mainitun Heikki Iiskolan.

Indians on jo ylittänyt heihin kohdistetut odotukset, mutta nälkää nuorella joukkueella varmasti vielä on. Ottelusarjassa on jo kertaalleen haettu ratkaisua jatkoajalla, ja tämän lisäksi kahdesti on ottelu ratkennut yhden maalin erolla. Voimme vain odottaa, että sarja saa arvoisensa lopetuksen, vielä kun YLE näyttää ottelun suorana koko kansan nautittavaksi.

Ottelupari on ollut niin tasainen, että jatkoaika viimeisessä ottelussa ei ole liian kaukaa haettu ajatus. Tämän vuoksi lapulle lähtee risti ja poimimme pääsiäisen yllätysmunan koriin kertoimella 5,30. Panostus voidaan luonnollisesti pitää vähän pienempänä, koska kyseessä on suurempi haku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s