8.4.2018 Veikkausliiga is back!

KuPS – FC Honka: BTTS (1,90)

Veikkausliigakauden ensimmäinen vetovihjeemme löytyy sunnuntaina pelattavasta KuPSin ja sarjanousija FC Hongan välisestä kamppailusta.

FC Honka nähdään Veikkausliigassa neljän vuoden tauon jälkeen. Espoolaisten alkukausi Suomen Cupissa sujui mainiosti. Ennen HJK:lle kärsittyä välierätappiota Honka oli suoriutunut lohko D:stä puhtaalla pelillä, ottaen voitot molemmista helsinkiläisjoukkueista, sekä Klubista että HIFK:sta. Puolivälierissä Honka kaatoi vielä SJK:n, ennen kuin HJK lopulta astui espoolaisten tielle.

KuPS selvitti tiensä Suomen Cupin pudotuspeleihin niin ikään puhtaalla pelillä kovasta lohkosta, jossa pelasivat myös RoPS ja PS Kemi. Pudotuspelit katkesivat heti puolivälierissä HJK:ta vastaan, mutta Veikkausliigassa viime kauden hopeamitalistit lähtevät jälleen haastamaan helsinkiläisiä.

Vaikka Honka on kauden avausottelussaan selkeä altavastaaja, ei espoolaisten hyökkäyskalustoa sovi aliarvioida. Espoolaiset onnistuivat HJK:ta vastaan maalinteossa myös Cupin hävityssä välieräottelussa, ja etenkin Masar Ömer ja Youness Rahimi ovat olleet kovassa maalivireessä. Viime kaudella Ykkösessä yhdeksän maalia paukuttanut Ömer tulee olemaan Hongan avainpelaajia tälläkin kaudella.

KuPSin puolustuksesta voidaan nostaa esille joitain kysymysmerkkejä. Savolaiset menettivät viime kauden puolustuksen kulmakivistään Nikko Boxallin Tanskaan ja Sebastian Sorsan eläkepäiville, ja tälle kaudelle puolustuksen avainpelaajaksi hankittu Tabi Manga joutuu olemaan kuukausia sivussa loukkaantumisen takia. Mangan korvaajaksi hankittiin Veikkausliigastakin tuttu, mutta Hollannissa vähäiselle peliajalle jäänyt Lum Rexhepi, jonka peliä varjostaa ajoittainen virhealttius.

KuPS on kotiavauksessaan itseoikeutettu ennakkosuosikki sarjanousijaa vastaan, mutta uskomme, että Cupissa pirteästi pelannut Honka lähtee kauden avausotteluunsa ennakkoluulottomasti ja maalinkiilto silmissä. Vetovalinnaksi muodostuu siis btts, eli molemmat joukkueet tekevät maalin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s