21.4.2018 Turun derbyn paluu

FC Inter – TPS: X (3,25)

Kevätpakkasista kärsinyt Kupittaan luonnonnurmi saadaan huomenna viimein korkattua tämän kauden osalta. TPS joutui pelaamaan kauden ensimmäisen kotipelinsä poikkeuksellisesti Valkeakoskella, mutta mikä olisikaan sopivampi avausottelu Veritas Stadionille kuin kauan odotettu Turun derby.

Interin liigaurakka alkoi VPS:lle kärsityllä 0–2-tappiolla, mutta peli saatiin sen jälkeen uomiinsa Kemistä haetulla 4–2-vierasvoitolla. Maaleista vastasivat tutut nimet: TimoFuruholm ja Benjamin Källman, jolta voitaneen tällä kaudella odottaa lopullista läpimurtoa Veikkausliigan eliittiin.

Suomen Cupin otteisiin voidaan molempien joukkueiden leireissä olla varsin tyytyväisiä. Inter haastaa HJK:n toukokuussa pelattavassa finaalissa, ja TPS selviytyi Cup-urakastaan tappioitta ja vain kahdella päästetyllä maalilla. Lohkovaiheessa pelattu kauden ensimmäinen Turun derby päättyi maalittomaan tasapeliin.

TPS on aloittanut sarjassa kahdella tappiolla, mutta vahvat otteet Suomen Cupissa todistivat, että tiiviillä puolustuksella Tepsi pystyy ryöväämään pisteitä myös Veikkausliigajoukkueilta.

Turun jättiläisten keskinäiset kohtaamiset ovat aitoon derbytyyliin olleet tasaväkisiä. Neljästä edellisestä kohtaamisesta kolmessa on pelattu tasan – kahdesti Suomen Cupissa ja kertaalleen Veikkausliigan nousukarsinnoissa toissakaudella. Kupittaan nurmen kunto on ponnisteluista huolimatta vielä kysymysmerkki, ja mahdolliset perunapeltomaiset piirteet olisivat omiaan jarruttamaan pelistä tasaista vääntöä pallollisen iloittelun sijaan.

Muutaman viikon takainen tasurihakumme Salibandyliigan pleijareissa oli riemukas osuma, joten samaa on syytä kokeilla huomiseen taistoon. Lapulle lähtee risti kertoimella 3,25.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s