29.4.2018 Wengerin joutsenlaulu

Manchester United – Arsenal: X2 (2,80)

Arsenalin vierasvire on ollut karmaiseva läpi kauden, eikä uusi vuosi ole tuonut muutosta – Wengerin porukka on hävinnyt alkuvuonna jokaisen viidestä vieraspelistään Valioliigassa.

Eurooppa-liigassa Arsenal on kuitenkin edelleen vahvasti mukana – välierien ensimmäinen osaottelu Atletico Madridia vastaan päättyi 1–1-tasapeliin, joten saumaa on vielä finaaliin. Eurooppa-liigan siivittämänä Arsenalin vire onkin ollut viime aikoina vähintäänkin kelvollinen: viimeisestä kymmenestä ottelusta kaikissa kilpailuissa joukkue on kerännyt seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion.

Tieto Wengerin väistymisestä nostattaa varmasti pelaajien yhteishenkeä ja halua antaa parhaat mahdolliset jäähyväiset legendaariselle managerille. Pitkäaikaisen kilpailijan Manchester Unitedin kaataminen olisi loistava tapa kirkastaa Wengerin ja Arsenalin viimeinen yhteinen Valioliigaurakka. Jose Mourinhon aikakaudella ManU ja Arsenal ovat kohdanneet kolmesti, ja tilastot ovat toistaiseksi tasan: molemmat ovat napanneet voiton, ja kertaalleen on pelattu tasan.

Manchester United on ollut kotinurmellaan Old Traffordilla vahva isäntä, ja etenkin puolustuspeli on toiminut tiiviisti. Edellisessä kotiottelussaan Valioliigassa Punaiset paholaiset kuitenkin taipuivat sarjajumbo West Bromwichille 0–1.

Kuten jokainen kunnon jalkapalloromantikko, myös me uskomme Wengerin poppoon pystyvän kiusaamaan Mourinhon luotsaamaa ManUa vielä viimeisen kerran. Kun otetaan huomioon Arsenalin viimeaikainen positiivinen vire yhdistettynä mahdolliseen henkiseen buustiin, jonka Wengerin lähtö tuo, on Tykkimiesten kertoimessa selvää valueta. Arsenalin voitolle tarjotaan valtavaa, lähes kahdeksan kerrointa, joten laitamme mielellämme lapulle varmistukseksi tuplamerkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s