City jatkaa mahtivirettään, alisuorittajat parantaneet kovasti.

Valioliigan kierros numero 18. oli Cityn näytöstä, kun joukkue voitti kärkiottelussa Tottenhamin 4-1 kotikentällään ja jatkaa ennätyksellisessä 16 voittoputkessa. Myös muut top-5 joukkueet ottivat voiton omissa peleissään, sekä alkukauden heikosti suorittaneet Everton ja West Ham jatkoivat hyvää virettään.

Top-5 joukkueista kaikki ottivat siis voiton tällä kierroksella, joten suurempia muutoksia ei kärki joukkueiden välillä tapahtunut. Cityn pelaaminen oli jälleen todella vakuuttavaa vaikka Tottenham antoikin varsin terävän vastuksen. Tällä hetkellä vain tuntuu että kukaan ei pysty pysäyttämään Cityä. Liverpoolin esitys oli myös varsin vakuuttava, kun joukkue haki 0-4 voiton Bournemouthista.

Heti top-5 joukkueiden takana kuudentena on kauden todellinen ylisuorittaja Burnley. Joukkue on kuudentena aivan uskomattomilla tilastoilla. Joukkue on päästänyt vain 12 maalia, joka on sarjan vähiten, mutta joukkue on myös tehnyt vain 16 maalia! Burnleyn vahvuus on ollut että otteluita ei yksinkertaisesti hävitä ja kotona voitetaan kaikki 1-0.

Kierroksella mielenkiinto keskittyi myös Evertonin ja West Hamin otteisiin, molemmat joukkueet ovat valmentajan erottamisen jälkeen alkaneet pelata aivan uudella ilmeellä. Sam Allardycen joukkue painaa nyt jo 5 ottelun tappiottomassa putkessa ja joukkue otti jälleen maanantai-iltana tyylikkään 3-1 kotivoiton Swanseasta. West Ham on David Moyesin johdolla 3 ottelun tappiottomassa putkessa ja haki hienon 0-3 voiton Stokesta lauantaina. Tässä nähdään että joskus valmentajan vaihto todellakin herättää joukkuetta!

Sarjan hännillä tilanne on muuttumaton tämän kierroksen jälkeen. Putoajan paikoilta löytyy Swansea, West Bromwich sekä Newcastle. Jokaisen joukkueen tilanne näyttää huolestuttavalta kun voittoja ei meinaa vain millään tulla. Yllättäen kuitenkin West Bromwich on ainoa joukkue, joka on vaihtanut valmentaja, mutta ei joukkueen peli ole parantunut ollenkaan uuden valmentajankaan alaisuudessa. Newcastle aloitti kautensa varsin mallikkaasti, mutta nyt joukkue tarpoo 9 ottelun voitottomassa putkessa. Swansean kausi ei ole sujunuut yhtään mairittelevammin joukkueen ainoa voitto viimeiseen 11 otteluun on tullut West Bromwichia vastaan. Tosin tänä vuonna putoamiskamppailu on todella tasainen, nimittäin Southampton on sijalla 12. vain 3 pistettä Newcastlea edellä! Joten näilläkin joukkueilla, jotka ovat tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella on kaikilla realistiset mahdollisuudet selvitä kuiville vielä kauden aikana.

Tämä kierros ei sarjataulukossa juurikaan muuttanut asetelmia, City näyttää marssivan mestaruuteen, jos vain joukkue pystyy jatkamaan samalla tasolla kauden loppuun. Burnley jatkaa omaa hienoa tarinaansa ja taistelee jopa europaikoista! Liverpoolin Mohamed Salah paukutti jälleen maalin viikonloppuna ja jatkaa maalipörssin kärjessä 14. osumallaan.

Ensi viikkoon!