13.4.2018 Pingiviinien riemumarssi

Pittsburgh – Philadelphia: Pittsburgh (1,78)

Sarjan ensimmäinen ottelu oli Pittsburghin näytöstä, lievästi ilmaistuna. Penguins löi talululle murskaavat 7–0-lukemat, eikä ottelun hahmosta ollut epäselvyyttä – Sidney Crosby iski hattutempun ja näytti, miksi Pingviinit on ennakkosuosikki menemään ottelusarjasta jatkoon.

Ei oikeastaan ole syytä, miksi kolmatta perättäistä Stanley Cupia jahtaava Penguins ei pystyisi etenemään finaaleihin asti tänäkin vuonna. Runkosarjassa hallitseva mestari oli “vasta” kymmenes, mutta pudotuspelejä ajatellen tietyt avainseikat olivat kunnossa: Pens oli yksi liigan vahvimmista kotijoukkueista, ja joukkueen ylivoima oli koko sarjan tehokkainta. Kun hyökkäyskalustoa vahvistettiin vielä DerickBrassardilla, oli mestaruusjuna taas mukavasti raiteilla.

Philadelphian runkosarja sujui niin ikään mallikkaasti, ja Claude Giroux rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan sadan pisteen rajan. Pittsburghin kohtaaminen heti ensimmäisellä kierroksella saattaa kuitenkin olla liian suuri vuori kiivettäväksi. Ennen pudotuspelejä Penguins oli voittanut Flyersia vastaan jokaisen tämän kauden neljästä keskinäisestä ottelusta. Runkosarjassa Flyersin alivoima oli liigan kolmanneksi heikointa, mikä voi koitua kalliiksi Penguinsin timantinkovaa ylivoimapeliä vastaan. Maalivahtivertailussa Matt Murray vie auttamatta voiton Brian Elliottia vastaan.

Kotiedun turvin pelaavalla Pittsburghilla on loistavat edellytykset viedä nimiinsä myös ensi yönä pelattava toinen ottelu. Ensimmäisen ottelun murskavoitto saattaisi antaa liikaakin itsevarmuutta joillekin joukkueille, mutta Pittsburghin kokemus ja rutiini estävät moisen. Pensin laajasta hyökkäyskalustosta kertoo se, että seitsemästä tehdystä maalista huolimatta Phil Kessel jäi vielä nollille. Tämä muuttunee ensi yönä. Valintamme on Pittsburghin voitto varsinaisella peliajalla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s