29.4.2018 Wengerin joutsenlaulu

Manchester United – Arsenal: X2 (2,80)

Arsenalin vierasvire on ollut karmaiseva läpi kauden, eikä uusi vuosi ole tuonut muutosta – Wengerin porukka on hävinnyt alkuvuonna jokaisen viidestä vieraspelistään Valioliigassa.

Eurooppa-liigassa Arsenal on kuitenkin edelleen vahvasti mukana – välierien ensimmäinen osaottelu Atletico Madridia vastaan päättyi 1–1-tasapeliin, joten saumaa on vielä finaaliin. Eurooppa-liigan siivittämänä Arsenalin vire onkin ollut viime aikoina vähintäänkin kelvollinen: viimeisestä kymmenestä ottelusta kaikissa kilpailuissa joukkue on kerännyt seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion.

Tieto Wengerin väistymisestä nostattaa varmasti pelaajien yhteishenkeä ja halua antaa parhaat mahdolliset jäähyväiset legendaariselle managerille. Pitkäaikaisen kilpailijan Manchester Unitedin kaataminen olisi loistava tapa kirkastaa Wengerin ja Arsenalin viimeinen yhteinen Valioliigaurakka. Jose Mourinhon aikakaudella ManU ja Arsenal ovat kohdanneet kolmesti, ja tilastot ovat toistaiseksi tasan: molemmat ovat napanneet voiton, ja kertaalleen on pelattu tasan.

Manchester United on ollut kotinurmellaan Old Traffordilla vahva isäntä, ja etenkin puolustuspeli on toiminut tiiviisti. Edellisessä kotiottelussaan Valioliigassa Punaiset paholaiset kuitenkin taipuivat sarjajumbo West Bromwichille 0–1.

Kuten jokainen kunnon jalkapalloromantikko, myös me uskomme Wengerin poppoon pystyvän kiusaamaan Mourinhon luotsaamaa ManUa vielä viimeisen kerran. Kun otetaan huomioon Arsenalin viimeaikainen positiivinen vire yhdistettynä mahdolliseen henkiseen buustiin, jonka Wengerin lähtö tuo, on Tykkimiesten kertoimessa selvää valueta. Arsenalin voitolle tarjotaan valtavaa, lähes kahdeksan kerrointa, joten laitamme mielellämme lapulle varmistukseksi tuplamerkin.

21.4.2018 Turun derbyn paluu

FC Inter – TPS: X (3,25)

Kevätpakkasista kärsinyt Kupittaan luonnonnurmi saadaan huomenna viimein korkattua tämän kauden osalta. TPS joutui pelaamaan kauden ensimmäisen kotipelinsä poikkeuksellisesti Valkeakoskella, mutta mikä olisikaan sopivampi avausottelu Veritas Stadionille kuin kauan odotettu Turun derby.

Interin liigaurakka alkoi VPS:lle kärsityllä 0–2-tappiolla, mutta peli saatiin sen jälkeen uomiinsa Kemistä haetulla 4–2-vierasvoitolla. Maaleista vastasivat tutut nimet: TimoFuruholm ja Benjamin Källman, jolta voitaneen tällä kaudella odottaa lopullista läpimurtoa Veikkausliigan eliittiin.

Suomen Cupin otteisiin voidaan molempien joukkueiden leireissä olla varsin tyytyväisiä. Inter haastaa HJK:n toukokuussa pelattavassa finaalissa, ja TPS selviytyi Cup-urakastaan tappioitta ja vain kahdella päästetyllä maalilla. Lohkovaiheessa pelattu kauden ensimmäinen Turun derby päättyi maalittomaan tasapeliin.

TPS on aloittanut sarjassa kahdella tappiolla, mutta vahvat otteet Suomen Cupissa todistivat, että tiiviillä puolustuksella Tepsi pystyy ryöväämään pisteitä myös Veikkausliigajoukkueilta.

Turun jättiläisten keskinäiset kohtaamiset ovat aitoon derbytyyliin olleet tasaväkisiä. Neljästä edellisestä kohtaamisesta kolmessa on pelattu tasan – kahdesti Suomen Cupissa ja kertaalleen Veikkausliigan nousukarsinnoissa toissakaudella. Kupittaan nurmen kunto on ponnisteluista huolimatta vielä kysymysmerkki, ja mahdolliset perunapeltomaiset piirteet olisivat omiaan jarruttamaan pelistä tasaista vääntöä pallollisen iloittelun sijaan.

Muutaman viikon takainen tasurihakumme Salibandyliigan pleijareissa oli riemukas osuma, joten samaa on syytä kokeilla huomiseen taistoon. Lapulle lähtee risti kertoimella 3,25.

13.4.2018 Pingiviinien riemumarssi

Pittsburgh – Philadelphia: Pittsburgh (1,78)

Sarjan ensimmäinen ottelu oli Pittsburghin näytöstä, lievästi ilmaistuna. Penguins löi talululle murskaavat 7–0-lukemat, eikä ottelun hahmosta ollut epäselvyyttä – Sidney Crosby iski hattutempun ja näytti, miksi Pingviinit on ennakkosuosikki menemään ottelusarjasta jatkoon.

Ei oikeastaan ole syytä, miksi kolmatta perättäistä Stanley Cupia jahtaava Penguins ei pystyisi etenemään finaaleihin asti tänäkin vuonna. Runkosarjassa hallitseva mestari oli “vasta” kymmenes, mutta pudotuspelejä ajatellen tietyt avainseikat olivat kunnossa: Pens oli yksi liigan vahvimmista kotijoukkueista, ja joukkueen ylivoima oli koko sarjan tehokkainta. Kun hyökkäyskalustoa vahvistettiin vielä DerickBrassardilla, oli mestaruusjuna taas mukavasti raiteilla.

Philadelphian runkosarja sujui niin ikään mallikkaasti, ja Claude Giroux rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan sadan pisteen rajan. Pittsburghin kohtaaminen heti ensimmäisellä kierroksella saattaa kuitenkin olla liian suuri vuori kiivettäväksi. Ennen pudotuspelejä Penguins oli voittanut Flyersia vastaan jokaisen tämän kauden neljästä keskinäisestä ottelusta. Runkosarjassa Flyersin alivoima oli liigan kolmanneksi heikointa, mikä voi koitua kalliiksi Penguinsin timantinkovaa ylivoimapeliä vastaan. Maalivahtivertailussa Matt Murray vie auttamatta voiton Brian Elliottia vastaan.

Kotiedun turvin pelaavalla Pittsburghilla on loistavat edellytykset viedä nimiinsä myös ensi yönä pelattava toinen ottelu. Ensimmäisen ottelun murskavoitto saattaisi antaa liikaakin itsevarmuutta joillekin joukkueille, mutta Pittsburghin kokemus ja rutiini estävät moisen. Pensin laajasta hyökkäyskalustosta kertoo se, että seitsemästä tehdystä maalista huolimatta Phil Kessel jäi vielä nollille. Tämä muuttunee ensi yönä. Valintamme on Pittsburghin voitto varsinaisella peliajalla.

8.4.2018 Veikkausliiga is back!

KuPS – FC Honka: BTTS (1,90)

Veikkausliigakauden ensimmäinen vetovihjeemme löytyy sunnuntaina pelattavasta KuPSin ja sarjanousija FC Hongan välisestä kamppailusta.

FC Honka nähdään Veikkausliigassa neljän vuoden tauon jälkeen. Espoolaisten alkukausi Suomen Cupissa sujui mainiosti. Ennen HJK:lle kärsittyä välierätappiota Honka oli suoriutunut lohko D:stä puhtaalla pelillä, ottaen voitot molemmista helsinkiläisjoukkueista, sekä Klubista että HIFK:sta. Puolivälierissä Honka kaatoi vielä SJK:n, ennen kuin HJK lopulta astui espoolaisten tielle.

KuPS selvitti tiensä Suomen Cupin pudotuspeleihin niin ikään puhtaalla pelillä kovasta lohkosta, jossa pelasivat myös RoPS ja PS Kemi. Pudotuspelit katkesivat heti puolivälierissä HJK:ta vastaan, mutta Veikkausliigassa viime kauden hopeamitalistit lähtevät jälleen haastamaan helsinkiläisiä.

Vaikka Honka on kauden avausottelussaan selkeä altavastaaja, ei espoolaisten hyökkäyskalustoa sovi aliarvioida. Espoolaiset onnistuivat HJK:ta vastaan maalinteossa myös Cupin hävityssä välieräottelussa, ja etenkin Masar Ömer ja Youness Rahimi ovat olleet kovassa maalivireessä. Viime kaudella Ykkösessä yhdeksän maalia paukuttanut Ömer tulee olemaan Hongan avainpelaajia tälläkin kaudella.

KuPSin puolustuksesta voidaan nostaa esille joitain kysymysmerkkejä. Savolaiset menettivät viime kauden puolustuksen kulmakivistään Nikko Boxallin Tanskaan ja Sebastian Sorsan eläkepäiville, ja tälle kaudelle puolustuksen avainpelaajaksi hankittu Tabi Manga joutuu olemaan kuukausia sivussa loukkaantumisen takia. Mangan korvaajaksi hankittiin Veikkausliigastakin tuttu, mutta Hollannissa vähäiselle peliajalle jäänyt Lum Rexhepi, jonka peliä varjostaa ajoittainen virhealttius.

KuPS on kotiavauksessaan itseoikeutettu ennakkosuosikki sarjanousijaa vastaan, mutta uskomme, että Cupissa pirteästi pelannut Honka lähtee kauden avausotteluunsa ennakkoluulottomasti ja maalinkiilto silmissä. Vetovalinnaksi muodostuu siis btts, eli molemmat joukkueet tekevät maalin.

3.4.2018 Jättiläiset kohtaavat Mestarien liigassa

Juventus – Real Madrid: BTTS (1,78)

Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tänään, ja pääsemmekin heti nauttimaan kahden Euroopan  suurseuran kohtaamisesta. Viime vuoden finalistit Juventus ja Real Madrid kohtaavat nyt jo puolivälierävaiheessa, ja odotettavissa on vain ja ainoastaan loistavaa jalkapalloviihdettä.

Voidaan sanoa, että Real Madridilla on käynnissä jonkinlainen dynastia Mestarien liigassa. Kolme mestaruutta neljän vuoden sisään antavat väitteelle ainakin vankat perusteet. Pitkään jatkunut kompurointi La Ligassa kaatoi Los Blancosin haaveet Espanjan herruudesta, mutta Chämppärissä Real on jälleen ollut kuin kotonaan. Cristiano Ronaldon viimeaikaisen hirmuvireen myötä ei ole syytä olettaa, etteikö Real pystyisi valloittamaan Eurooppalaisen jalkapalloilun himoituinta pystiä myös tänä vuonna.

Juventus on niin ikään kovassa kevätvireessä, ja torinolaiset ovat olleet kotinurmellaan maineensa veroisia – eli varsin tylyjä isäntiä. Kahdesti viimeisen kolmen vuoden aikana Mestarien liigan finaalissa pelannut Juve on molemmilla kerroilla vetänyt lyhyemmän korren, ja Vanhalla Rouvalla on varmasti jotain hampaankolossa, kun vastaan asettuu Real Madrid.

Joukkueet ovat kohdanneet 2010-luvulla viidesti, eikä tiukasta puolustuksestaan tunnettu Juventus ole kertaakaan pystynyt nollaamaan madridilaisia. Jokaisessa näistä viidestä ottelusta on molempien joukkueiden maaliverkko soinut, ja ottelut ovat muutenkin olleet runsasmaalisia. Real ja huippuvireinen Ronaldo lähtevät varmasti hakemaan tärkeää vierasosumaa, mutta Juventuksellakaan ei ole varaa parkkeerata bussia. Vetovalintamme illan huippuotteluun on historian mukainen, eli molemmat joukkueet tekevät maalin.

Kyseinen ottelu on muuten Coolbetilla niin sanottu Päivän Peli, joten suosittelemme tsekkaamaan ottelun korotetut kertoimet! Ota samalla Coolbetin talletusbonus haltuun TÄÄLTÄ

 

30.3.2018 Salibandyn pääsiäis huuma

Eräviikingit – Indians: Tasapeli (5.30)

Fuusioseura EräViikingit oli ottelusarjaan lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki, pelasihan joukkue viime kaudella itsensä aina Superfinaaliin asti. Indiansin nuori ryhmä on kuitenkin tehnyt sarjasta tiukemman kuin ehkä uskottiin, ja EräViikingit joutui venymään parhaimpaansa välttääkseen putoamisen jo toissapäivänä Espoon Otahallissa.

Indiansin kausi on ollut nuorten pelaajien juhlaa. Joukkue on kehittynyt kauden aikana rutkasti ja monet joukkueen nuorukaisista ovat nousseet jo maajoukkueeseen asti. Yksi tämän kauden maajoukkuedebytanteista oli vuonna 1998 syntynyt Heikki Iiskola, joka oli runkosarjassa Indiansin paras maalintekijä.

EräViikinkien ryhmitys on ikärakenteeltaan huomattavasti Indiansia vanhempi. Joukkueen kantaviin voimii lukeutuu kokeneita maajoukkuepelaajia, kuten Jani KukkolaLauri Kapanen ja Mika Moilanen. ErVin menestys ratkaisevassa ottelussa on hyvin pitkälti juuri heidän harteillaan. Pudotuspeleissä hyvillä tehoilla on pelannut myös Tuomas Iiskola, joka on sarjassa kohdannut Indiansin paidassa pelaavan nuoremman veljensä, aiemmin mainitun Heikki Iiskolan.

Indians on jo ylittänyt heihin kohdistetut odotukset, mutta nälkää nuorella joukkueella varmasti vielä on. Ottelusarjassa on jo kertaalleen haettu ratkaisua jatkoajalla, ja tämän lisäksi kahdesti on ottelu ratkennut yhden maalin erolla. Voimme vain odottaa, että sarja saa arvoisensa lopetuksen, vielä kun YLE näyttää ottelun suorana koko kansan nautittavaksi.

Ottelupari on ollut niin tasainen, että jatkoaika viimeisessä ottelussa ei ole liian kaukaa haettu ajatus. Tämän vuoksi lapulle lähtee risti ja poimimme pääsiäisen yllätysmunan koriin kertoimella 5,30. Panostus voidaan luonnollisesti pitää vähän pienempänä, koska kyseessä on suurempi haku.

24.3.2018 Alkaako Jokereilla kesäloma?

Jokeri – TsSka : Jokerit 1X (1,80)

Torstain joukkueiden edellinen kamppailu Moskovassa oli käsittämätöntä tunteiden vuoristorataa. Ottelu oli myös KHL historian pisin ottelu. Molemmilta joukkueilta hylättiin ottelussa yksi “voittomaali”. Varsinkin kolmannessa jatkoerässä hylätty TsSkan maali oli merkityksellinen ja saattoi antaa Jokereille sen pienen tunnelatauksen mikä tarvittiin voittoon.

Jokerit ovatkin nyt henkisesti lujia viime ottelun jälkeen ja pääsevät haastamaan TsSka nyt koti jäällään. Viime ottelu rasitti varmasti molempia, mutta TsSka saattoi rasituksen puolesta päästä hiukan helpommalla, koska Jokerit puolusti lähes kaikki jatkoerät eikä juurikaan hyökännyt. Siitä kertovat Karri Rämön 83 torjuntaakin.

Kuitenkin nyt kun Jokerit selvisi viime ottelusta voittajana ovat he ovat varmasti henkisesti vahvoja ja sitä pudotuspeleissä tarvitaan. Myös Jokereille tarjottavat isot kertoimet houkuttelevat valitsemaan Jokerit lapulle ja näin me myös teemme. Valitsemme varmimman vaihtoehdon Jokerit 1X eli Jokereiden voitolla ja tasapelillä veto osuu.

Coolbet tarjoaa uusille asiakkaille otteluun huikeaa 8 kerrointa Jokereiden voitosta. Täältä Jokereiden hirmukerroin talteen! COOLBET

 

23.3.2018 Jatkaako Huuhkajat lentoaan?

Euroopan jalkapallosarjat ovat saaneet väistyä maajoukkuetauon tieltä, ja tänään myös Huuhkajat pääsee tositoimiin harjoitusottelun merkeissä. Tartumme luonnollisesti kiinni päivän mielenkiintoisimpaan matsiin.

Suomi – Makedonia: Suomi dnb (1,72)

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään Makedonian ensimmäisessä kahdesta harjoitusottelustaan Turkkiin sijoittuvalla maajoukkueleirillä. Ottelut ovat tärkeitä ensi syksyn Nations Leaguea varten valmistautuvalle Suomelle, koska ensi maanantain Malta-ottelun jälkeen jäljellä enää yksi harjoitusottelu Valko-Venäjää vastaan.

Kesken MM-karsintojen maajoukkueen peräsimeen astuneen Markku Kanervan alaisuudessa Huuhkajien peli on näyttänyt paremmalta kuin aikoihin. Suomen otteluita on pitkästä aikaa voinut seurata toiveikkain mielin, eivätkä voitotkaan ole enää olleet vain kaukaisia unelmia. Kanerva johdatti Huuhkajat kunniakkaasti karsintaurakan loppuun, ja Suomi on edellisissä harjoitusotteluissaan jatkanut siitä, mihin karsintojen lopussa jäi. Tammikuinen voitto Jordaniasta venytti Suomen tappiottoman putken jo kuuteen otteluun.

Suomi on Turkissa liikkeellä parhaalla porukallaan muutamia poissaoloja lukuunottamatta. Avainpelaajista Kasperi Hämäläinen joutui jäämään leiriltä pois sairauden takia, ja myös Alexander Ring on perjantain koitoksesta sivussa. Jere Urosen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Makedonia näytti Suomen tapaan positiivisia merkkejä MM-karsintojen lopulla, mutta luottomme kallistuu kuitenkin Huuhkajien puoleen. Vaikka Makedonialta löytyy Goran Pandevin kaltaisia yksilöitä, on Suomen materiaali kokonaisuudessaan laadukkaampi. Ykkösmiehityksellään liikenteessä oleva Huuhkajat haluaa varmasti vahvoja suorituksia ennen syksyn tosipelejä, emmekä näe syytä sille, miksei Suomen tappioton putki jatkuisi. Ja kun Suomen vire kerrankin tukee omien puolesta betsaamista, täytyy mahdollisuus käyttää hyväksi. Vetovalintamme on Suomi draw no bet, joten tasapelikään ei tuota tappiota.

18.3.2018 Wiganin cup huuma

Wigan – Southampton: Wigan +1 (1,85)

Wigan yllätti kaikki ja voitti FA cupin viime kierroksella Manchester Cityn kulttipelaaja Will Griggsin maalilla. Tänään on odotettavissa jälleen tulinen taistelu Wiganilta.

Wigan on esiinstynyt omassa sarjassaan hyvin ottein viime aikoina häviten vain yhden ottelun viimeiseen 14 matsiin. Wigan taisteleekin suorasta noususta takaisin Championshippiin.

Southamptonin kausi on ollut todellista tervanjuontia ja joukkue taistelee putoamista vastaan. Southamptonin tämän kauden suoritukset ovat olleet luokattomia eivätkä pelaajat ole pystyneet missään vaiheessa parhaimpaansa.

Näin ollen valintamme on helppo Wigan +1, toivomme näkevämme saman taistelevan Wiganin kuin Cityäkin vastaan. Tästä ei cup huuma enään parane!

 

13.3.2017 Mourinhon mestarien liiga bussi 

Manchester United – Sevilla : Alle 2,5 maalia (2,05)

Ensimmäinen osaottelu Espanjassa oli selkeää Sevillan hallintaa ja lopulta  vain De Gean huikeat torjunnat estivät Sevillaa tekemästä maalia. ManU ei edes pahemmin yrittänyt hyökätä ottelussa kuin satunnaisilla vastahyökkäyksillä. 

Sevillalla on todella vaikea tehtävä edessään Old Traffordilla. ManU on hävinnyt vain yhden ottelun kotonaan viimeiseen vuoteen ja senkin Man Citylle. Sevillalla on kyllä eväät hyvään hyökkäyspelaamiseen, mutta Old Traffordilla maalintekeminen on aivan yhtä vaikeaa kuin Sevillalla oli kotikentälläänkin.

Kun tosi pelit alkavat Mourinhon joukkueet pelaavaat vain tuloksesta ja siinä bussikuski Mourinho on loistava. Kuten liverpooliakin vastaan nähtiin. Ilman ManU:n tekemää omaa maalia Liverpool ei saanut hyökkäyspäässä mitään aikaan. 

Tänään tullaan näkemään vähämaalinen ottelu. Klassisesti sanottuna puhutaan maalin pelistä. Sevillan on todella vaikea tänäänkään tehdä maalia ja ManU:lle riittää yksi maali. Näin vetovalintamme on alle 2,5 maalia, huikealla ylin kahden kertoimella.