10.3.2018 Saarivaltakunnan suurin ottelu

Manchester United – Liverpool : Liverpool (2,75)

Viikonlopun kiistatta mielenkiintoisin ottelu kuningaslajin saralla pelataan huomenna Valioliigassa. Sarjassa toisena majaileva Manchester United isännöi kolmatta sijaa pitävää Liverpoolia legendaarisessa Northwest derbyssä. Sarjataulukon kannalta ottelun panokset rajoittuvat lähinnä kakkossijasta kamppailuun, mutta painoarvoa ottelulla kyllä on, onhan kyseessä Pohjois-Englannin kahden menestyneimmän seuran kohtaaminen ja sen myötä yksi sumuisen saaren kiihkeimmistä derbyistä.

Liverpool on ollut kevätkaudella kovassa iskussa. Hyökkäyspeli toimii loistavasti, ja Mohamed Salah on Valioliigassa viiden ottelun mittaisessa maaliputkessa. Egyptiläiskiituri on 24 maalillaan tasoissa Tottenhamin Harry Kanen kanssa. Kun poolin hyökkäystrion täydentää niin ikään vahvassa vireessä olevat Sadio Mane Roberto Firmino, on tätä kolmikkoa vaikea pysäyttää. Tällä viikolla Pool etenei mestarien liigan puolivälieriin kaadettuaan Porton vakuuttavasti yhteismaalein 5-0. 

Vaikka ManUn peli on tulosten kannalta sujunut kiitettävästi, on joukkue meidän kirjoissamme selkeä altavastaaja. Pari viikkoa sitten alavireisestä Chelseasta otetun voiton ei kannata antaa hämätä, sillä Punaisten paholaisten peli on ollut jokseenkin mielikuvituksetonta, ja voitot ovat tulleet lähinnä yksilöiden onnistumisten kautta. Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäinen osaottelu Sevillaa vastaan päättyi 0–0-tasapeliin, mikä oli manchesterilaisten kannalta suuri helpotus, sen verran pahasti purjeessa ManU ajoittain oli. Tällä hetkellä Liverpool vain pelaa kokonaisvaltaisesti parempaa jalkapalloa kuin United.

Merkittävä kaksinkamppailu ottelussa tullaan käymään joukkueiden valmentajien välillä. ManU:n luotsi Jose Mourinho on tunnettu tiukasta puolustuspelistä suurseuroja vastaan, mutta Liverpoolin Jürgen Klopp on menestynyt Redsin peräsimessä varsin hyvin nimenomaan kärkijoukkueita vastaan. Saksalainen on ollut virkaveljeään edellä myös keskinäisissä kohtaamisissa, joista Kloppo on vienyt kolme, Mourinho yhden ja tasan on pelattu neljästi

Ottaen viimeaikaisen vireen huomioon, uskomme Liverpoolin tappavan tehokkaan hyökkäyskaluston pystyvän murtamaan ManU:n puolustuksen. Tasapelin vaara on toki olemassa, mutta Liverpoolin kerroin on tässä pelissä sen verran iso, että vaakakuppi kallistuu vieraiden puoleen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s